Ik ben Gerard van Dijk, gediplomeerd Personal Trainer met meer dan 30 jaar ervaring in de kracht en vechtsport.

Mijn leven begon in 1963 op 5 maart.
Toen nog niet wetend dat ik zo’n 50 jaar later naar de AALO Fitness Academy zou gaan om alsnog mijn droom uit te doen laten komen, werkzaam zijn in de sport.

Manhattan bridge 2

Werkzaam zijn in de sport dat was altijd al mijn droom geweest, dit was ook de richting waar ik zou zijn uitgekomen als ik naar mijn hart geluisterd zou hebben

Maar toch heb ik door allerlei omstandigheden ergens de verkeerde afslag genomen waardoor ik tot mijn 50ste juist dat gedaan had wat ik beslist niet had willen doen.
Mijn hart lag altijd al bij de sport, iets waar ik ten volste van kon genieten en ook al mijn energie in kwijt kon.

Sport is dan ook altijd een groot en belangrijk deel van mijn leven geweest maar mijn werk, zelfstandig ondernemen in de vleesindustrie, verwees dit meestal naar de tweede plaats.IMG_2778 (1)

Het werk wat ik daarin deed bestond uit zware lichamelijke arbeid waarvoor ik elke dag om 3:30 opstond om daarna de gehele dag tussen vier muren te staan.

Eigenlijk precies datgene wat ik mezelf op jonge leeftijd had voor genomen om nooit te gaan doen.

De energie die ik na het werken nog over had spendeerde ik zoveel mogelijk aan sport waarvan Krachtsport, Kick-Boxing en Tennis de belangrijkste waren.

Voor deze combinatie, zwaar lichamelijk werk en het vele sporten, moest ik op latere leeftijd wel de tol betalen, vele blessures waren mijn deel en afgescheurde kruisbanden zorgde voor de eerste belemmering, sommige sporten moest ik hierdoor met heel veel spijt vaarwel zeggen.

Ik ging me daarna steeds meer toeleggen op het coachen in het Kick-Boxing, iets wat me goed afging en wat ik dan inmiddels al meer dan 10 jaar doe en dit op het aller hoogste (wereld) niveau. Maar zoals ik al zei werd ik in al die jaren op heel veel manieren er aan herinnerd dat ik het verkeerde beroep had gekozen.

In 2013 ging het echter fataal mis, ik scheurde 4 pezen af in mijn schouder en ik werd na een zware schouder operatie afgekeurd voor het werk dat ik altijd had gedaan. Ik was dus van de een op de andere dag klaar met werken maar ik zag het zelf meer als klaar zijn met het werk dat ik al die jaren met zoveel tegenzin had gedaan!

Dit was tevens mijn kans om dat te gaan doen wat ik al die jaren zo graag had willen doen.
De weg gaan volgen die ik altijd al had willen volgen maar door allerlei omstandigheden nooit gevolgd had.

Waar deze weg mij moest brengen wist ik meteen, Personal Trainer!

Gerard van Dijk

Maar om dit te bereiken moest ik helemaal onderaan een hele lange ladder beginnen wat begon met revalideren.

Hierbij wilde ik om te beginnen eerst aan mezelf bewijzen dat ik ondanks deze zware blessure en al het negatieve nieuws er omheen nog niet afgeschreven was.
Het revalidatieproces was gepland op 9 maanden waarin geen garanties werden gegeven of en in hoeverre ik kon herstellen.
Maar dat ik door mijn verzekering al voor 100% afgekeurd was voorspelde niet veel goeds. Maar mijn lichaam was getraind en krachtsport beoefende ik al vanaf mijn 18de levensjaar en dat kwam nu tijdens de revalidatie goed van pas.

Met 100% inzet ben ik aan een zware en pijnlijke revalidatie begonnen en wat niemand verwachtte lukte me toch.
Nu bijna 2 jaar later kan ik zeggen dat ik voor 95% hersteld ben en kan ik mijn lang gekoesterde droom, van sport mijn beroep maken eindelijk waar gaan maken.

Ik weet inmiddels, doordat ik al zo’n 10 jaar coach ben in het Kick-Boxing, dat ik het begeleiden van mensen super leuk vind en dat het me blijkbaar ook goed afgaat.

Daarbij is sport altijd al mijn passie geweest en hoe mooi zou het zijn om van deze combinatie mijn beroep te maken

Team Superpro
Team Superpro
Ik, Richie van Dijk, Alviar Lima, Dennis Krauweel, Rico Verhoeven

Ik weet als geen ander hoe om te gaan met tegenslagen, hoe terug te vechten vanuit een verloren positie, opgeven komt dan ook in mijn woordenboek niet voor.

Ik kan nu dan ook vol trots mededelen dat ik al mijn benodigde diploma’s, Fitness Trainer 1 – Fitness Trainer 2 – Fitness Master – Personal Trainer, behaald heb.  Door deze diploma’s te combineren met mijn 30 jarige ervaring in de krachtsport en vechtsport weet ik precies wat nodig is om iemand in zijn beoogde shape te krijgen en hoe een gevecht winnend af te sluiten.

Diploma's Diploma's

Inmiddels ben ik uitgegroeid tot een succesvol Personal Trainer en gaat het buitenverwachting goed, mijn werkzaamheden hierin ben ik nog steeds aan het uitbreiden en het zou top zijn als ik ook jou bij YOUnique Training mag verwelkomen

Samen gaan we dan een onoverwinnelijk team vormen, waar we samen elk gevecht aangaan dat we samen winnend afsluiten.

Want ook voor jou telt:

7